Kvällsteman

Norrländsk mat

Från vårt fältkök kan vi erbjuda en rad norrländska specialiteter.
Vi förbereder och transporterar all vår mat från miljögodkända storkök
och gör sista tillagningen på Muurikkahällar, kokeldar eller grillar.


Luncher, kvällsmat och förrätter

Lyxsuovas
i polar-pita med hemgjord vitlöksdressing eller kantarellsås 120:- • halv portion 70:-
Rödvinsgryta på älg
med kantareller, lök och kokt potatis 145:-
Rödingsoppa
med juliennegrönsaker 135:- • halv portion 85:-
Kantarellsoppa
med suovasflingor 135:- • halv portion 85:-
Ripsoppa
med ripköttsbitar 155:- • halv portion 100:-
Renköttsoppa
med rotsaker 135:- • halv portion 85:-

Till alla soppor serveras varmt bröd med Västerbottensost

Tunnbrödsrulle med rökt renstek, eller rökt sik, eller rökt Lax

Varmrätter

Grillad älgentrecote
med bakad potatis 195:-
Bakat reninnanlår
med wokade mandelpotatishalvor 225:-
Buljongkokt renfilé
med rotsakspytt 265:-
Älgtjälaknöl
med potatisgratäng/Västerbottensost och lingonchutney 175:-
Röding i foliepaket
med mandelpotatismos 210:-
Norrlandspanna
med suovas, renskav, kantareller, haricots verts, klyftpotatis 185:-

Desserter

Choklad och mandeltårta med lättvispad apelsingrädde 65:-
Hjortronpannacotta 65:-